Sony a menționat de mai multe ori că lucrează la dezvoltarea unei tehnologii de protecție a imaginii pe care ar dori să o implementeze în camerele sale. Dacă vă imaginați că imaginile, odată realizate, vor fi protejate împotriva utilizării abuzive pe internet, nu este chiar așa. Tehnologia este menită să ofere o dovadă a autenticității imaginii fotografiate, care poate fi apoi utilizată în domeniul aplicării legii, al asigurărilor, al medicinei și în multe alte domenii în care este importantă dovedirea autenticității fotografiei.

Posesorii modelului Sony A7 Mark 4 au experimentat deja această funcție, iar extinderea ei la alte modele este planificată. Funcția va fi inclusă în actualizările de firmware care vor veni treptat.

Comunicat de presă

Sony deblochează tehnologia anti-contrafacere în camerele sale foto

(5 august 2022) Sony a anunțat astăzi că tehnologia sa de combatere a contrafacerii fotografiilor în cameră va fi acum disponibilă pentru utilizatorii de afaceri. Utilizând semnături digitale procesate în momentul în care imaginea este realizată, tehnologia Sony sprijină detectarea oricăror modificări ale imaginii, protejând-o împotriva utilizării frauduloase.

Din cauza problemelor frecvente legate de modificarea neautorizată și utilizarea abuzivă a datelor foto digitale, Sony a dezvoltat o tehnologie de combatere a contrafacerii pentru utilizatorii din mediul de afaceri, bazată pe criptografia standard, pentru a proteja imaginile de viitoarele utilizări abuzive.

Dacă activați modul de semnare pe aparatul foto Sony, procesorul aparatului foto va semna criptografic imaginile imediat după captură. Ulterior, orice editare a pixelilor, manipulare sau posibilă falsificare a semnăturii imaginii va fi anulată, deoarece manipularea imaginii va fi detectată de serverul de certificare al clientului atunci când imaginea este verificată.

Această nouă caracteristică oferită de Alpha 7 IV, a cărei extindere la alte modele va fi luată în considerare în timp, simplifică procesul îndelungat de la transmiterea imaginii până la verificare, totul cu un plus de securitate.

Alpha 7 IV combină, de asemenea, un senzor de imagine full-frame Exmor R™ CMOS cu iluminare din spate de 33,0 MP și procesorul de imagine BIONZ XR™ pentru a oferi procesare de mare viteză și rezoluție superioară.

Noul mod de semnare inviolabil de la Sony, care se bazează pe metode criptografice, asigură crearea și transmiterea sigură a imaginilor, pe măsură ce nevoia critică de a certifica imagini nealterate și protejate crește în multe aplicații din diverse industrii.

Tehnologia se aplică în special în cazul pașapoartelor și al documentelor de identitate, dar se poate aplica și în cazul soluțiilor de manipulare a imaginilor în aplicații media, medicale și de aplicare a legii. Pentru industriile asigurărilor și construcțiilor, această tehnologie va oferi o bază sigură pentru controlul daunelor și înregistrarea cererilor de despăgubire.

Yasuo Baba, director pentru tehnologia imaginii digitale și marketingul produselor europene la Sony, a declarat: "Misiunea Sony este de a îmbunătăți soluțiile de afaceri prin intermediul tehnologiei imagistice de ultimă generație, iar semnarea digitală în cameră reprezintă o adevărată schimbare în lupta împotriva manipulării și contrafacerii imaginilor într-o varietate de industrii. Deși trebuie făcute ajustări corespunzătoare pentru fiecare industrie în parte, semnătura digitală este multilingvă și poate fi utilizată la nivel internațional, permițând organizațiilor din întreaga lume să eficientizeze semnarea obligatorie a imaginilor cu ajutorul tehnologiei Sony."

Modul de semnare este în prezent compatibil cu modelul Alpha 7 IV și va fi disponibil pentru utilizatorii corporativi după ce Sony va acorda licența, cu planuri de extindere ulterioară a gamei de modele acceptate. În același timp, Sony va continua să exploreze modul în care tehnologia noastră de ultimă generație în domeniul imaginii poate fi utilizată pentru a sprijini și mai mult securitatea sporită într-o varietate de industrii, cu planuri suplimentare de extindere a gamei de camere compatibile.