Responsabilitatea față de mediu = un dat
Comportamentul ecologic, traiul în armonie cu natura, fără a epuiza resursele, dar și acțiunile noastre de zi cu zi sunt importante, astfel încât copiii noștri să aibă ceva de protejat.
Acest lucru este de la sine înțeles!
Alegerea partenerilor responsabili
Nu ne concentrăm eforturile doar asupra a ceea ce putem contribui la acțiunile de mediu. Acordăm prioritate și preferință partenerilor de afaceri care urmează aceeași cale. Alegerea transportatorilor este una dintre cele mai importante, iar noi simpatizăm cu eforturile SPS - E Transit, PPL sau DHL în domeniul logisticii ecologice.. - Green Logistics.
- ParcelShop, Parcelbox, Alzabox, Balikovo, Z-box, Parcelbox, Parcelbox - locuri care eficientizează livrările prin eliminarea deplasărilor inutile către destinatari neprivați. Toate acestea sunt piese din puzzle-ul responsabilității de mediu. Susținem aceste activități și le puteți găsi gratuit sau la preț redus la noi.
* Numele locațiilor de depozitare ale companiilor de transport:
ParcelShop, Parcelbox - PPL (DHL)
AlzaBox, Parcelshop (Balíkovo) - SPS
Z-Box, Zásilkovna výdejna - Zásilkovna
Materiale de ambalare, reciclare
Cea mai bună reciclare este reutilizarea și reciclarea din surse locale de două ori. Colaborăm cu companii locale pentru a încerca să folosim materiale de ambalare care, în mod ideal, ar merge direct la reciclarea hârtiei. Utilizând materiale de ambalare de calitate, nu numai că economisim mediul înconjurător, dar și resursele energetice rezultate din reciclarea prematură a materialelor.
Simțim o responsabilitate pentru mediul pe care l-am moștenit, pentru mediul care ne înconjoară și pe care trebuie să-l transmitem copiilor noștri. Prin urmare, fiecare pas în dezvoltarea societății noastre merge mână în mână cu ideea de a lăsa o amprentă ecologică cât mai mică posibil.
... și, mai presus de toate, suntem implicați activ în reciclarea materialelor de ambalare. Așadar, nu toate ambalajele pe care le primim vor fi 100% noi, ci probabil că vor fi fost supuse unor încercări, dar pot fi încă utile. Desigur, nu este avantajos din punct de vedere financiar pentru noi să furnizăm, să controlăm și să depozităm aceste ambalaje, dar am fost de la început împotriva aruncării ambalajelor funcționale. Știm că o cutie nouă imprimată cu logo-ul nostru ne-ar aduce o mulțime de puncte de marketing, dar acesta a fost momentul în care am spus NU!
Sortarea deșeurilor
Cele mai bune deșeuri sunt cele care nu sunt produse deloc. Prevenim risipa din momentul în care începem să alegem procesele de lucru și materialele. Odată ce materialele nu mai pot fi refolosite, este timpul să le reciclăm.
Prin separarea deșeurilor, contribuim la conservarea resurselor primare, a energiei și a mediului înconjurător. Facem posibilă prelucrarea și reciclarea ulterioară a acestora. Dacă deșeurile nu sunt separate la sursă, reciclarea nu este posibilă.
Sprijin pentru reutilizarea terenurilor industriale dezafectate
În fiecare an citim și vedem cu ochii noștri cât costă să luăm noi terenuri pentru a construi noi facilități de producție și depozitare. În mod paradoxal, suntem înconjurați de terenuri subutilizate și neglijate, adesea contaminate, care literalmente cerșesc să fie readuse la funcția lor. Susținem o abordare sensibilă a terenurilor agricole și, prin urmare, sprijinim restaurarea acestor zone dezafectate.
Promovarea surselor de energie regenerabilă*, a surselor secundare și a cogenerării
Promovăm o gamă largă de surse de energie regenerabilă și secundară, proporțional cu costul consumului de energie electrică. Suntem onorați și mândri să contribuim în mod semnificativ la proiecte care vor contribui la tranziția către o viață cu emisii reduse de carbon pentru toți.
* Sistemele de energie regenerabilă au denumiri diferite în diferite țări ale UE..
Republica Cehă: OZE, DZ, KVET
Germania: EEG (Erneuerbare-Energien-Gesetz)
Austria: EAG (Erneuerbaren Ausbau Gesetz)
Franța: EnR (Énergies renouvelables)
Slovacia: OZE (Obnoviteľné zdroje energie)
Controlul proceselor interne
Ca parte a auditului anual al proceselor interne, unul dintre criteriile de evaluare pentru optimizarea proceselor este aspectul sustenabilității mediului. În fiecare an, având în vedere evoluțiile tehnologice și cadrul juridic în schimbare, ni se deschid noi oportunități de a ne eficientiza activitatea și, de exemplu, de a o face mai prietenoasă cu mediul. Fie că este vorba despre optimizarea logisticii, eliminarea tipăriturilor, refacerea tonerului, comunicarea cu autoritățile, gestionarea automată a documentelor fiscale sau gestionarea flotei.