Ce anume se poate aștepta de la această mișcare nu putem decât să speculăm. După părerea noastră, Nikon lasă dezvoltarea și producția de blițuri în seama acestor două companii. Nissin și Profoto nu vor mai fi nevoite să se bazeze pe inginerie inversă, deoarece Nikon va începe să le ofere asistență pentru dezvoltare.

Ceea ce nu poate fi contestat însă este faptul că portofoliul de blițuri Nikon include Nikon SB-5000 din 2015, iar acesta este deja o afacere veche de 7 ani. De atunci, concurența nu a mai dormit și introduce câte un produs nou. Aparatele foto mirrorless Nikon Z au început bine, dar nu mai există fonduri pentru dezvoltarea acestui accesoriu după declinul din ultimii ani pentru Nikon. Externalizarea acestui accesoriu către un specialist în domeniu ar putea să nu fie deloc o mișcare rea, know-how-ul interconectat poate aduce soluții interesante pentru clienți.

Comunicat de presă

NIKON VA LUCRA CU PRODUSELE NISSIN JAPAN LTD. ȘI PROFOTO AB

MELVILLE, N.Y. - Nikon Inc. are plăcerea de a anunța că Nikon Corporation va colabora cu Nissin Japan Ltd. (președinte și director executiv: Chikara Goto) și Profoto AB (director executiv: Anders Hedebark, sediul central: Stockholm, Suedia) pentru produse de bliț de sistem și de iluminat de studio.

Nissin Japan Ltd. este un producător de blițuri cu o istorie de peste 60 de ani de la înființarea sa în 1959. Profoto AB este cel mai important producător mondial de echipamente de iluminat pentru fotografii profesioniști. Până în prezent, ambele companii au lansat un număr mare de produse de iluminare rapidă compatibile cu aparatele foto Nikon. Această colaborare între cele două mărci va spori și mai mult compatibilitatea reciprocă dintre camerele Nikon mirrorless și produsele Nissin Digital și Profoto AB de la Nissin Japan Ltd.

Pe lângă produsele de lumină flash native Nikon, compatibilitatea cu produsele Nissin Digital și Profoto va îmbunătăți alte opțiuni fiabile pentru utilizatorii de camere Nikon și va extinde posibilitățile de exprimare a imaginii.